Sør-Afrika 1883

0
3917
Sør-Afrika 1882

Presentert av Jens Ulrik Høgh

Lord Randolph Churchill blir sett på som en av de første safarikundene i historien. Han reiste til Mashonaland (nordlige Zimbabwe) i 1891. Disse uidentifiserte jegerne på bildet over, kom ham i forkjøpet med nesten et tiår! Dette gjør dette fotografiet fra en sør-afrikansk jaktekspedisjon til et av de tidligste kjente bilder fra jaktturismen i Afrika. Personene på bildet inkluderer tre britiske jegere (uten hatter), deres boer-outfitters, samt et antall hjelpere fra the Cape. Bildet er tatt rundt Kimberly i det Northern Cape-området idet oksekjerrene var på vei tilbake til Cape Town fra jaktområdet mot nord. Tilsynelatende, så skjøt disse jegerne alt de kom over, som inkluderte tre nes-horn, fire løver, en rekke leoparder og en mengde med antiloper. Du kan enkelt identifisere sabel- antilope, eland, impala, vortesvin, oryx, kudu, sebra og bøffel, så vel som mange primitive våpen de hadde fått fra lokale stammer underveis. Det ser ikke ut til å være noe elfenben i bildet.

Legg merke til den «2-gauge» munnladeren i sentrum av bildet. På den tiden ble den sett på som den rette medisinen for tykkhudede dyr som elefanter, neshorn og flodhest. En annen detalj som er verdt å legge merke til er den spøkelsesaktige hvite tåken i fanget på klienten som sitter til høyre. Det er mest sannsynlig en hund som ikke klarte å sitte stille i løpet av den lange eksponeringstiden som var nødvendig for å få tatt et bilde på den tiden.

Kostnaden for en guidet jaktsafari som denne var enorm og gjorde dette til en sport som var forbeholdt svært rike jegere. Eventyret varte i flere måneder og det var en kalkulert risiko å dra på en slik tur etter moderne standarder. Men jeg skulle gjerne likt å ha vært med! Ville ikke du?

Annonseplass

LEGG IGJEN ET SVAR

Vær vennlig å skriv din kommentar!
Vær vennlig å skriv navnet ditt her