Ni år på fjellet i Norge

0
6738
Ni år på fjellet i en steinrøys.

På den årlige våpenmessen IWA i Nürnberg er det ikke vanskelig å finne mange utstilte nyheter. I år kom vi over noe som ikke var så nytt og skinnende, men ikke desto mindre en god historie!

En norsk jeger guidet høsten 2013 sin nevø på reinsdyrjakt i Finndalen midt i Norge, da de fant en rifle i fjellet, som bar preg av, at den hadde ligget der i lang tid. Kolben på den gamle Carl Gustaf var grå og værbitt, stålet var kraftig angrepet av rust. På riflen satt det en Diavari V 2,5-10 x 50 T*, som ved første øyekast så ut til at være upåvirket av det lange oppholdet under åpen himmel, 1.500 meter over havet.

Ikke stedet du bør glemme igjen riflen din.

De tok med seg riflen og den unge jegeren var så heldig å nedlegge sin første reinsbukk, bare en halv time etter det usedvanlige våpenfunnet. Da de etter noen timer kom ned fra fjellet med tungt lastede ryggsekker, utbrøt den unge førstegangsjeger begeistret; ”Det er ikkje så verst å reise på jakt med ei børse, og kome heim att med to børser og ein storbukk!”
       Riflen ble levert inn til det lokale lensmannskontor, hvor det lykkes å skrape frem et serienummer under det tykke laget med rust. Et oppslag i våpenregisteret avslørte, at riflen var meldt mistet i fjellet i 2004 – altså ni år tidligere! Våpenet stod ikke til å redde, men kikkerten ble avmontert og sendt til ettersyn hos Zeiss i Wetzlar, Tyskland. Det viste seg, at den etter en overfladisk rengjøring, var klar til å bli montert på en ny rifle uten videre tilsyn – det var ikke noe galt med den!
Zeiss besluttet med det samme å kjøpe både rifle og kikkert og utstilte dem som de var på årets IWA-messe, hvor vi kom over den artige historien.

På baksiden av Zeiss-standen på årets IWA-messe fant vi den medtatte riflen utstilt i en monter uten å kjenne til historien bak …

 

Annonseplass

LEGG IGJEN ET SVAR

Vær vennlig å skriv din kommentar!
Vær vennlig å skriv navnet ditt her