Det nordlige Montana, USA cirka 1920-30.

0
2267
Elg og menneskeknokler i samme haug.

Av Jens Ulrik Høgh.

Dette bildet er og blir et mysterium. Det er klart at det ligger en dramatisk historie bak bildet. På baksiden av det gamle bilder er det skrevet: ”Dette bildet ble tatt i fjor nær Glacier Park – det var en jaktgruppe som oppdaget funnet – et skjelett av en mann og en elg med rifle og en sabel som bildet viser”. Fotografiet er ikke datert.

Riflen er en gammel munnlader og sabelen er ikke noe en normalt ville bringe med seg på en elgjakt. Skoen utelukker at det er Bigfoot som har vært til stede. Knoklene kan ikke ha ligget der mer enn ett år eller to – det er lite vegetasjon mellom dem. Hva som har skjedd og hvorfor, er man fremdeles ikke klar over – så mange år etter at skjelettet ble funnet.

Din gjetning er like bra som min. Jeg tror at det er en gammel eneboer, som her har møtt sitt endelikt. Kanskje en gammel krigsveteran, som har levd alene i fjellene. Ta en titt på tennene, de få som er igjen i munnen – de er godt brukt. Han kan også ha dødd av naturlige årsaker, eller muligens stanget ihjel av en dødelig såret elgokse?

Uansett hva som har skjedd, så har det sikkert vært en ærefull død for en person som ham …

Annonseplass

LEGG IGJEN ET SVAR

Vær vennlig å skriv din kommentar!
Vær vennlig å skriv navnet ditt her