Vi tester fantastiske Lumix til jakt og villmarksliv

0
1109
Panasonic Lumix FZ1000

Vi får ofte spørsmål om hvilket kamera vi bruker. Svaret på det er Panasonic Lumix. Fantastisk zoom, utrolige bilder, video i 4K, hurtigere enn de fleste og alt i et meget hendig format.

Tekst: Mats Gyllsand – Foto: Mats Gyllsand m.fl.

Verdens beste kamera, er det man til enhver tid har med seg!

Det kan være en mobiltelefon, et kompaktkamera eller et dyrt systemkamera. Eller som i vårt tilfelle et Panasonic Lumix DMC-FZ1000. Vi har i skrivende stund fotografert med det i noen måneder og det har blant annet vært med på en reise til Namibia – hvor det virkelig kom til å stå sin prøve.

I starten var vi litt skeptiske med hensyn til om et kompaktkamera virkelig kunne leve opp til de krav vi stiller, men det kan det fullt ut.

Ta fantastiske bilder med Lumix.

 

Objektiv fra Leica
Kameraet kan ved første inntrykk virke litt plastikkaktig, men etter at man har brukt det en stund – er ikke det noe en tenker på. Det man derimot kan legge merke til, er bildekvaliteten. Dette skyldes spesielt optikken. Kameraet har en superzoom , en 25 – 400 millimeter fra Leica. Objektivet er skarpt i alle situasjoner, men for å bevare skarpheten helt på topp – er det lurt å blende ned et par trinn når du zoomer inn.

Et raskt kamera
Det er hurtig – kameraet skrus på og er klar til fotografering på mindre enn et sekund. Både ved vidvinkel og tele virker fokuseringen uventet raskt og eksakt. Innebygget autofokus gjør det mulig å fotografere for eksempel hunder, som løper rett i mot deg. Vi har testet det og det er imponerende at nesten 90 prosent av bildene er skarpe ved opptak med 12 bilder i sekundet.

Lumix FZ1000 er et fleksibelt og bra kamera å bruke.

Film i 4K
Du kan naturligvis også filme med kameraet. Det er litt uvanlig at Panasonic har integrert 4K i FZ1000. 4K er ikke kun for filmmakere, selv amatører kan dra fordel av teknikken.
Med opptak i 4K-formatet, så tar kameraet opp film med meget høy detaljrikdom. Dette kan utnyttes for å skape et sluttprodukt i 4K eller for å utnytte den ekstra oppløsningen til panorering, ekstra zooming og til slutt levere et produkt i full HD.
Med film så tar du opp 25 bilder i sekundet og med 4K så får hvert av disse bildene/filene en størrelse på åtte megapixel. Dette er tilstrekkelig for å gi et godt stillbilde.

Et lett kamera å bruke
Innstillingene er lette å forstå. Både ved fotografering og filming kan en anvende de automatiske innstillingene. Hvis du da ikke ivrer etter å benytte alle de manuelle innstillingene.

Veiledende pris er kroner 6.999,- – men kjøper du kameraet på nett kan prisen komme ned i kroner 6.500,-. Hvis du sammenligner med hva et systemkamera koster, som det kvalitetsmessig er på høyde med – så har det en fornuftig pris. Hvis du skal kjøpe et slikt kamera, så vil jeg anbefale å kjøpe med et par ekstra batterier, de kan det bli bruk for.

Fremragende egenskaper:

 • MOS-sensor (13,2 x 8,8 mm) med 20,1 Megapixel oppløsning
 • Leica Vario Elmarit 16x zoomobjektiv som tilsvarer en brennvidde på 25-400 mm (sammenlignet med 35 mm-format) og en lysstyrke på f/2,8-4,0. (På grunn av forskjellige beskjæringsgrader i forskjellige foto- og filmposisjoner så varierer den faktiske bildevinkelen noe. Ved opptak i 4K fås en bildevinkel som tilsvarer en brennvidde på 37 – 592mm i 35-format. Dyr optikk med asfærisk og dobbel-asfærisk ED-linseelementer.
 • Zoomhastigheten har fem innstillinger
 • 3 tommer stor LCD-skjerm med 921 kilopixel oppløsning
 • Elektronisk OLED-søker (EFV) med en oppløsning på 2,359 Megapixel og 100 % visning av motivet
 • Filmopptak i 4K/25p og 100 Mbps bit- rate (MP4)
 • Filmopptak i Full HD med 1080/50p/ 25P/24P med bitrate opp til 28 Mbps ved 50p og 24 Mbps ved 25p/24P
 • Programmerbar funksjonsring rundt objektivet, som en bl.a. kan bruke til manuelle innstillinger av fokus eller zoom
 • RAW-format med intern funksjon for bearbeiding
 • Innebygget stereomikrofon og 3,5 mm mikrofoninngang (stereo)
 • Kompatibelt til WiFi med NFC
 • Knivskarpe fotos fra 25mm og opp til 400mm

  Sjiraff på savannen i Afrika.

 

Annonseplass
DEL
Neste artikkelHvilken ammunisjon skal jeg velge?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vær vennlig å skriv din kommentar!
Vær vennlig å skriv navnet ditt her