Europeisk mesterskap i hjortebrøling

0
4187

Nordmenn flest er stolte av sine landsmenn, som gjør det stort i skisporet og i andre vinteridretter. Når det kommer til VM i hjortebrøling, da er vi ikke engang representert. Les dette og se noen videosnutter fra denne konkurransegreinen.

Hvert år samles jegere fra mange land for å konkurrere om hvem som kan lage de mest troverdige hjortebrunstlydene. Ni europeiske land med hele 27 deltakere var i år til stede i Hviterussland når dette mesterskapet ble arrangert for 17. de gang på rad. Hjortejegere fra Polen, Hviterussland, Litauen, Estland, Ungarn, Slovakia, Slovenia, Tyskland og Frankrike – de typisk store hjortelandene i Europa, konkurrerte om å imitere brunstlyden fra hjorten – i forskjellige situasjoner.

Det gjelder her å være så realistisk som mulig i disse gitte situasjonene: både før og etter brunsten, etter å ha vunnet en rivaliserende kamp og før hjorten skal gå til aksjon.

Mesterskapsorganisator Yuri Shumsky sier at hjortebrøling ikke kun er en ferdighet som er fint å kunne i en jaktsituasjon, men det er også en egen kunstform.
De deltakende jegerne får lov til å bruke de redskapene de vil (ikke elektroniske) for å frembringe lyden. Det kan dreie seg om shell fra sjøen, forskjellige metallgjenstander og plastikkrør av diverse typer.

Dommerpanelet sitter ved siden av scenen hvor utøverne står, bak en skjerm for at de kun skal konsentrere seg om lyden – uten at de kan se jegerne.

Mesterskapet ble i år vunnet av Polen, som også tok annenplassen – mens tredjeplassen gikk til Slovenia.

Tyskland har også sitt eget lokale tyske mesterskap. I 2014 gikk den 16. konkurransen av stabelen i Dortmund. Her må deltakerne gjengi lyden fra syv forskjellige stadier i brunsten.

 

Annonseplass

LEGG IGJEN ET SVAR

Vær vennlig å skriv din kommentar!
Vær vennlig å skriv navnet ditt her